Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

GREEN DESIGN FESTIVAL 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 2008


GREEN DESIGN FESTIVAL
10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 2008
GRAND SPONSORS: AVRA - CARTECO - SAMSUNG
http://www.greendesignfestival.gr
youtube: www.youtube.com/greendesignathens
flickr: www.flickr.com/photos/greendesignfestival/sets



Η ιδέα

Το Green Design Festival είναι μια πρωτότυπη, υπαίθρια, δωρεάν πολιτισμική δράση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αθήνας για περιβαντολλογικά και οικολογικά ζητήματα.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την εικόνα και το design, το Green Design Festival έχει στοπό να μετατρέψει κατά την διάρκειά του την πόλη, σε ένα ζωντανό διαδραστικό χώρο ιδεών και προτάσεων με θέμα το πώς η ζωή μας και η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη και φιλική.

Έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 70 αρχιτέκτονες, βιομηχανικοί σχεδιαστές, γραφίστες, fashion και street artists, να δουλέψουν με θέμα το περιβάλλον και με επίκεντρο τον μέσο πολίτη να δημιουργήσουν μια εμπειρία με οικολογικά μέσα και μηνύματα.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Green Design Festival δομείται με επίκεντρο το ‘οικο-μουσείο του green design’ (ecomuseum), ένα οικολογικό σύγχρονο open playground στην Πλατεία Συντάγματος. Στο αντιμουσείο φιλοξενούνται οι κεντρικές δράσεις στο φεστιβάλ σε μια ελαφριά, εναλλακτική κατασκευή που θα φιλοξενήσει εκθέσεις φωτογραφίας, πράσινης μόδας και βιομηχανικού σχεδιασμού, video και mixed media, την πράσινη βιβλιοθήκη του Green Design αλλά και ένα μικρό ανοικτό αμφιθέατρο κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλινες παλέτες, το οποίο θα φιλοξενεί συναυλίες και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης θα φιλοξενηθούν δυο ακόμη μεγάλες πράσινες δράσεις street art και διαδραστικού graphic design. Με τη συμμετοχή των street artists της Αθήνας και την επιμέλεια του b. το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο δάσος από μεγάλα graffiti σε μορφή γιγάντιων δέντρων. Παράλληλα, διακεκριμένοι graphic designers θα δημιουργησουν μεγάλους πράσινους χάρτες της Αθήνας που με ένα απλό άνοιγμα του bluetooth του κινητού μας, θα μπορούμε να αποκτούμε, να στέλνουμε, να ανεβάζουμε στο internet, προσκαλώντας όλη την πόλη να λάβει μέρος σε ένα ιδιαίτερο διαδραστικό πράσινο παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μικρά guerilla motion design videos θα γεμίσουν τα ιντερνετικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλώντας μας όλων να γίνουμε ‘guerilla gardeners’ στις πόλες μας, δημιουργώντας πράσινο εκεί που δεν υπάρχει.

Brainlab

Το Green Design Festival διοργανώνεται από την Brainlab, ένα νεοσύστατο, ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό και μη-κυβερνητικό φορέα. Ιδρύθηκε το 2007 από επαγγελματίες αρχιτέκτονες, επιμελητές και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό την δημιουργία πολιτισμικών δράσεων γύρω από ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και αναδεικνύουν την ελληνική καινοτομία στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών. Περισσότερα για την Brainlab, μπορείτε να δείτε στο www.brainlab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: